Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωράκης κατά Λοβέρδου – Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Θεοδωράκης κατά Λοβέρδου – Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ομοφυλόφιλοι, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Απάντηση σε όσους χρέωσαν στο Ποτάμι ότι με τη ψήφο του για να γίνουν ομόφυλα ζευγάρια ανάδοχες οικογένειες στηρίζει την κυβέρνηση, έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βουλή, ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους (και) από την ΔΗΣΥ δεν στηρίζουν την ρύθμιση με τη μπάλα να παίρνει τους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Θέλω να δώσω μια απάντηση σε πολιτικούς, σχολιαστές και δημοσιογράφους που όλες τις προηγούμενες μέρες κατηγορούσαν το Ποτάμι για την ξεκάθαρη θέση του υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια» είπε και πρόσθεσε πως από κοινού έλεγαν ότι όποιος ψηφίσει μια τέτοια διάταξη δήθεν βοηθάει μια αποκρουστική κυβέρνηση να αποκτήσει ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόσωπο.

«Εμείς όμως δεν δειλιάσαμε» διαπίστωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγή

»Το δόγμα κανένα ναι παντού και πουθενά ακόμα και σε αυτά τα νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο τα πράγματα προσβάλει τη Δημοκρατία.

»Οι βουλευτές εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών.

»Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλή κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στηλίτευσε ωστόσο τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και της ΔΗΣΥ που αρνούνται να ψηφίσουν τη ρύθμιση εκφράζοντας την άποψη ότι στην πραγματικότητα δειλιάζουν.

«Φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται τους μητροπολίτες, φοβούνται τα καφενεία.

»Φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις. Και για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια το ανάγουν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση».

«Πολιτική δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας. Πολιτική είναι να προηγείσαι και τελικά να ηγείσαι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και απεύθυνε κάλεσμα σε όσους είναι και δηλώνουν προοδευτικοί «να μην κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα».

Καταλήγοντας συμφώνησε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή «αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι μόνο μια κυβερνητική εναλλαγή».

Σχετικά άρθρα