Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

Αναστασιάδης: Κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ισραήλ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λευκωσία, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκος Αναστασιάδης,

Τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία ΕλλάδαςΚύπρου και Ισραήλ μπορεί να προωθήσει τα αμοιβαία συμφέροντα των τριών χωρών εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της Κύπρου επισήμανε ότι ο μηχανισμός που καθιερώθηκε από τις τρεις χώρες μετουσιώνει το «κοινό όραμά» τους «για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην εύφλεκτη περιοχή» και υπογράμμισε την σημαντική γεωπολιτική αξία του τριμερούς πλαισίου συνεργασίας.

Όπως είπε, στη διάρκεια της συνάντησης με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, τούς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακο και τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς να εμπλακεί εκ νέου σε έναν διάλογο από εκεί που είχε τερματιστεί στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, επισημαίνοντας πάντως ότι προκειμένου ο διάλογος αυτός να είναι παραγωγικός η Τουρκία θα πρέπει να απέχει από τις όποιες προκλητικές ενέργειες ή παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα