Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η πρωτοφανής προσπάθεια υπονόμευσης του Περιφερειακού Συνεδρίου έπεσε στο κενό»

«Η πρωτοφανής προσπάθεια υπονόμευσης του Περιφερειακού Συνεδρίου έπεσε στο κενό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λέσβος, Μυτιλήνη, Νησιά Αιγαίου, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Με ευρεία συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στις διήμερες εργασίες συμμετείχαν 280 φορείς, 60 εκπρόσωποι Ενώσεων, Συνεταιρισμών και ΜΚΟ, 30 ΜΜΕ και 240 ιδιώτες.

Τις εργασίες παρακολούθησαν στο χώρο του συνεδρίου περισσότεροι από 610 συμμετέχοντες, ενώ περισσότεροι από 90.000 χρήστες το παρακολούθησαν μέσω του live streaming.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο -δεδομένης και της αντικειμενικής δυσκολίας μετακινήσεων στο εσωτερικό της Περιφέρειας- θεωρείται εντυπωσιακή, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βερναρδάκη, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η πρωτοφανής προσπάθεια να υπονομευθεί η συμμετοχή σε μια ανοικτή διαβούλευση για την ανάπτυξη και θωράκιση των νησιών έπεσε στο κενό».

Η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επέδειξε μεγάλη θεσμική ωριμότητα απέναντι στις προκλήσεις εθνικής σημασίας που βιώνει η περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος σημειώνεται πως «η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει τις δεσμεύσεις που προέκυψαν από το Συνέδριο -όπως κάνει και με όλα τα περιφερειακά συνέδρια- και θα επιστρέψει στην Περιφέρεια για έναν έμπρακτο και διαφανή απολογισμό».

Σχετικά άρθρα