Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κατρούγκαλος με τον ΣΕΒ στο Μάροκο για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών

Ο Κατρούγκαλος με τον ΣΕΒ στο Μάροκο για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Μαρόκο, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κήρυξε την Πέμπτη την έναρξη των εργασιών του Ελληνο-Μαροκινού επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Καζαμπλάνκα, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της αντίστοιχης Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων του Μαρόκου (CGEM).

Μιλώντας στην έναρξη των εργασιών, ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξέρχεται δυναμικά από την μνημονιακή περίοδο, έχοντας μπει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία.

Η Ελλάδα αναπτύσσει βαθμιαία μια εξωστρεφή οικονομία, βασισμένη στην αύξηση των εξαγωγών, την ενίσχυση του τουρισμού, την προσέλκυση επενδύσεων αξιοποιώντας τη μοναδική γεωγραφική θέση της, τη βιοποικιλότητα των προϊόντων της και το πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο της νέας γενιάς.

Στο επιχειρηματικό φόρουμ κατέστη δυνατή η καλύτερη κατανόηση των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο Μαρόκο, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και, ειδικότερα, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και της CGEM.

Στο φόρουμ συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, ο αγροτοδιατροφικός, η χαλυβουργία, η φαρμακοβιομηχανία, τα χημικά προϊόντα και οι τηλεπικοινωνίες.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στο Ραμπάτ, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μαρόκου.

Σχετικά άρθρα