Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο ηχηρό μήνυμα Κοτζιά σε Σκόπια για συνολική συμφωνία (βίντεο)

Νέο ηχηρό μήνυμα Κοτζιά σε Σκόπια για συνολική συμφωνία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βίντεο, Βρυξέλλες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Κοτζιάς, Ρωσία, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Νέο ηχηρό μήνυμα σε Σκόπια για συνολική συμφωνία έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για σαφή θέση της Ελλάδας ότι προκειμένου να πάρει πρόσκληση η ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υλοποιηθούν η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συμφωνήσει στην erga omnes ονομασία «και να προχωρήσουμε σε μία συνολική θετική συμφωνία.

Οι δηλώσεις Κοτζιά

«Σήμερα είχαμε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, όπου συζητήσαμε για τη Ρωσία, τα προβλήματα ασφάλειας νότια της Ευρώπης, το ζήτημα του Αφγανιστάν και βέβαια για τα δυτικά Βαλκάνια.

»Είχα, επίσης, μία σειρά συναντήσεων, με την Υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

»Καταστήσαμε σαφές ότι προκειμένου να πάρει πρόσκληση η πΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υλοποιηθούν η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

»Πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συμφωνήσει στο erga omnes και να προχωρήσουμε σε μία συνολική θετική συμφωνία.

»Όσον αφορά στη Ρωσία, έγινε μία συζήτηση, όπου από πλευράς μου υπογράμμισα ότι αυτές οι κριτικές παρατηρήσεις που γίνονται μέσα στο Συμβούλιο, είναι καλό να λέγονται και απ’ ευθείας με τη Ρωσία και να μην υπάρχει διγλωσσία.

»Όσον αφορά, δε, την κρίση του Νότου, έκανα μια σειρά από προτάσεις, όπως είναι η συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση και άλλους περιφερειακούς οργανισμούς».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα