Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενοχλήθηκε η Τουρκία με τις υποδείξεις Γιούνκερ για αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ενοχλήθηκε η Τουρκία με τις υποδείξεις Γιούνκερ για αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Τουρκία,

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμντουλαχμίντ Γκιουλ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, τόνισε ότι ουδείς μπορεί να «κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση, να δίνει συμβουλές και προτροπές στην τουρκική δικαιοσύνη», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως πρόσθεσε «δεν δέχεται καμιά οδηγία από το εξωτερικό του τύπου “ να προφυλακιστεί αυτός, να αφεθεί ελεύθερος αυτός”. Είτε είναι η εκτελεστική εξουσία είτε άλλος θεσμός, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η δικαιοσύνη κοιτάζει τους φακέλους που έχει μπροστά της και έτσι αποφασίζει. Αυτού του είδους οι συμβουλές και οδηγίες δεν δεσμεύουν τη δικαιοσύνη».

Ο κ. Γκιουλ, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του επισημαίνοντας, «κανένας δεν έκανε έκκληση για να επιστραφούν οι 8 πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, αυτό είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σχετικά άρθρα