Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μητσοτάκης θέλησε να φιμώσει τον Γιούνκερ για την καθαρή έξοδο – Οργιώδες παρασκήνιο

Πώς ο Μητσοτάκης θέλησε να φιμώσει τον Γιούνκερ για την καθαρή έξοδο – Οργιώδες παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, ΣΚΑΪ,

Στην επίσκεψη Γιούνκερ και τα μηνύματα που θα στείλει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο πρόγραμμά του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει το απόγευμα συνάντηση και με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ωστόσο θα γίνει στον απόηχο του οργιώδους παρασκηνίου με την ακύρωση της πρόσκλησης του Ιδρύματος Καραμανλή στον κ. Γιούνκερ.

Το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαιώθηκαν – έστω εκ παραδρομής – από τον ΣΚΑΙ οι πληροφορίες, οι οποίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία της ΝΔ ζήτησε την ακύρωση της πρόσκλησης στον πρόεδρο της Κομισιόν σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή λόγω… Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποφασίστηκε, παρά την πρόσκληση του Ιδρύματος Καραμανλή, και φυσικά εν γνώσει του Κυρ. Μητσοτάκη, να μη μιλήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην τελετή για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κων. Καραμανλή, αλλά στη Βουλή.

Κι αυτό διότι στην ίδια εκδήλωση ήθελαν να μιλήσουν και ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και “επειδή θα μιλούσαν όλοι για την καθαρή έξοδο, ένα θέμα στο οποίο διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία, υπήρξαν δεύτερες σκέψεις και έτσι αποφασίστηκε να μη συμβεί αυτό”, παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί ήδη η πρόσκληση!

“Έτσι το ίδρυμα προστάτεψε τον κ.Γιούνκερ γιατί έτσι μία εκδήλωση μνήμης μπορεί να μετατρέπονταν σε προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης” ανέφερε ο ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας πως η Πειραιώς επί ημερών Μητσοτάκη έχει καταρρίψει όλα τα προσχήματα, προτιμώντας να διασυρθεί με την ακύρωση της ομιλίας Γιούνκερ για να μην ακουστούν θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και την έξοδο από το μνημόνιο διά στόματος Προέδρου της Κομισιόν!

Σχετικά άρθρα