Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραμένουν στη φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί – Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα τους

Παραμένουν στη φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί – Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Δικαιοσύνη, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία,

Στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, με απόφαση του Τούρκου δικαστή, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου 2018, στις Καστανιές Έβρου. Η «Milliyet» αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μιλήσει ανοιχτά για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που διέφυγαν στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.

Ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα την έκδοση των οκτώ στην πατρίδα τους, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Άγκυρας, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. Η απόφαση αναμένεται τον Μάιο.

Η κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξίσωσης και ανταλλαγής. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Άγκυρα να λύσει το ζήτημα σε συνεννόηση με την Αθήνα.

Τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και η ΕΕ, έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι οι δύο Έλληνες συνιστούσαν απειλή.

Σχετικά άρθρα