Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει τα 100 δισ. επενδύσεις μέσω offshore;

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει τα 100 δισ. επενδύσεις μέσω offshore;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Επενδυτικό Σχήμα, Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μέγαρο Μαξίμου,

Με σκωπτικό τρόπο και επαναλαμβάνοντας την προσήλωση Μητσοτάκη στη γραμμή Σαμαρά σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ και τον αυτοπροσδιορισμό του ως “ιεραπόστολο” των επενδύσεων.

“Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά. Έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ” σημείωσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπενθυμίζοντας τη σχετική “δέσμευση” του Αντώνη Σαμαρά στις 10 Ιανουαρίου του 2015 λίγο πριν τις εκλογές που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

“Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014. Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις” προσθέτουν, καθώς το 2017 καταγράφηκαν σχεδόν 4 δισ. ευρώ Ξένες Άμεσες Επενδύσεις.

“Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα” καταλήγουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προκαλώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 72 ώρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, να απαντήσει για το ποιος κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη υπεράκτια εταιρία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» που διοργανώνει ο ΣΕΒ σημείωσε πως “πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια

Σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό – συνέχισε ο ίδιος – είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης και ανέφερε ότι απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό σε μια επταετία. Για να έρθουν οι επενδύσεις – δήλωσε – χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί «διστακτικά και μαγκωμένα».

Σχετικά άρθρα