Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από τρεις ώρες συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ για τη θωράκιση της χώρας – Τι συζητήθηκε

Πάνω από τρεις ώρες συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ για τη θωράκιση της χώρας – Τι συζητήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Μέγαρο Μαξίμου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για τη θωράκιση της χώρας.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών C-27 και συζήτησε το θέμα της αναβάθμισης των F-16. Παράλληλα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Λίγο πριν από τις 10 μ.μ. της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η μαραθώνια συνεδρίαση και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Η αναβάθμιση 85 μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τέθηκε επί τάπητος.

Όσον αφορά τα F-16, εντός της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να κλείσει οριστικά η συμφωνία ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) και τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των 85 μαχητικών, στην τελευταία έκδοσή τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πιθανή ένταξη φρεγατών τύπου FREMM στο Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές, τον επόμενο μήνα φθάνουν στην Αθήνα Γάλλοι αξιωματικοί για το επόμενο στάδιο των συζητήσεων, σε πρακτικό, πια, επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» (22/04/2018) αναφέρθηκε στην υπόθεση της χρονομίσθωσης δύο φρεγατών Fremm από τη Γαλλία και την πιθανότητα αγοράς δύο ακόμη φρεγατών.

«Οι δύο φρεγάτες που μιλάμε και που έχουν σχέση με το leasing (μτφ. Χρονομίσθωση) δεν είναι απόφαση της περασμένης εβδομάδας. Έχει προηγηθεί μία ολόκληρη διαδικασία.

»Υπάρχει και μελετάται ένα άλλο στάδιο το οποίο θα είναι η αγορά άλλων δύο φρεγατών. Μάλλον όχι με τη διαδικασία του leasing. Αλλά δεν μπορώ να προτρέξω, δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια, γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά άρθρα