Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε «γραμμή Ερντογάν» η ΝΔ: Και ο Χρήστος Δήμας «πιστεύει» τον σουλτάνο – Είναι πέμπτη φάλαγγα ή απλά ανόητοι;

Σε «γραμμή Ερντογάν» η ΝΔ: Και ο Χρήστος Δήμας «πιστεύει» τον σουλτάνο – Είναι πέμπτη φάλαγγα ή απλά ανόητοι;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νέα Δημοκρατία, Τουρκία, Χρήστος Δήμας,

Πολλά σχόλια προκαλεί η στάση στελεχών της ΝΔ τα οποία επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημά τους τη ρητορική Ερντογάν, ώστε να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά οφέλη και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο.

Την αρχή έκανε ο 31χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πάγωσε την κοινή γνώμη όταν δήλωσε:

«Όταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός σας, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα. Αν δεν είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες προκλήσεις από την άλλη πλευρά, μην παίζετε παιχνίδια στο Αιγαίο».

Ο Δημήτρης Σταμάτης, του ίδιου κόμματος, λίγες μέρες μετά δήλωσε ότι πιστεύει περισσότερο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και μια σειρά στελεχών «τροφοδοτούν μια ένταση η οποία εντέχνως διαμορφώνεται και χτίζεται και υπηρετείται από τη γειτονική χώρα».

Τη Δευτέρα ο βουλευτής Χρήστος Δήμας αναπαρήγαγε τους ισχυρισμούς Ερντογάν περί υπόσχεσης του Αλέξη Τσίπρα να επιστραφούν στην Τουρκία οι οκτώ αξιωματικοί που έφτασαν στη χώρα μας τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Ο Χρήστος Δήμας, παρουσιάζοντας ως δεδομένο αυτό το οποίο κατά καιρούς έχει ισχυριστεί ο Τούρκος Πρόεδρος, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «επικίνδυνο», προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση των δημοσιογράφων οι οποίοι εύλογα αναρωτήθηκαν κατά πόσο είναι επικίνδυνο η ίδια η ΝΔ να επιβεβαιώνει τη ρητορική του «Σουλτάνου».

Εκείνον όμως που πραγματικά πρέπει να θαύμασαν στην Άγκυρα ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο τον αποκάλεσε «φιλοπόλεμο υπουργό Άμυνας» και «τσίρκο», ο οποίος «φοράει στρατιωτικά και πάει στο Αιγαίο και προκαλεί».

Οι παραπάνω βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος έκανε λόγο για «ανίκανους πολιτικούς στην Ελλάδα» που «προσπαθούν να διαταράξουν τις σχέσεις με την Τουρκία», ενώ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο «πολιτικό κωμικό, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Έλληνα υπουργού Άμυνας» και «προκαλεί διαρκώς». Οι δηλώσεις Τσελίκ είχαν προηγηθεί τρεις ολόκληρες ημέρες των παρόμοιων δηλώσεων Γρηγοράκου. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν ο κ. Γρηγοράκος που έδωσε γραμμή στον Τούρκο υπουργό.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα