Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Εξωτερικών για επίθεση «Ρουβίκωνα» στη Γαλλική Πρεσβεία: «Οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη»

Υπουργείο Εξωτερικών για επίθεση «Ρουβίκωνα» στη Γαλλική Πρεσβεία: «Οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχία, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Υπουργείο Εξωτερικών,

Άμεση ήταν αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Το ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

»Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας.

»Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ομάδα περίπου 15 μελών του «Ρουβίκωνα» εξαπέλυσε επίθεση με μπογιές κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου.

Οι δράστες πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στον μαντρότοιχο, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο».

Τονίζει επίσης πως «ο γαλλικός στόλος συμμετείχε στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ έχει σχεδόν ανακοινωθεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλάι στις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος», ενώ επισημαίνει ότι «η Γαλλία δίνει υποστήριξη στο ελληνικό κράτος στον πρόσφατο σκυλοκαυγά με το τουρκικό και πουλάει φρεγάτες».

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής», υπογραμμίζει επίσης ο Ρουβίκωνας.

Σχετικά άρθρα