Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Βίτσας: «Η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και δεν τη συμφέρει να ανοίξει και με την Ελλάδα»

Δημ. Βίτσας: «Η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και δεν τη συμφέρει να ανοίξει και με την Ελλάδα»
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Τουρκία,

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα επισημαίνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενώ εκτιμά ότι η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εξωτερικό και δεν την συμφέρει να αναοίξει ακόμη ένα με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να υπάρχουν εθνικά όρια.

»Μπορούμε δηλαδή πολιτικά να τσακωνόμαστε, αλλά σε ορισμένα ζητήματα επιβάλλεται να συνεννοούμαστε» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Σχολιάζει επίσης ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσφυγικές ροές και συνιστά να αποφεύγεται η ρητορική έντασης διότι «κάνει κάποιους στην Τουρκία να είναι πιο ελαστικοί στην καταπολέμηση των διακινητών».

Σημειώνει, τέλος, ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την τουρκική πλευρά «για να ανεβάζουν την ρητορική έντασης», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιμπάει η ελληνική πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει αυτά που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους».

Σχετικά άρθρα