Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Αμανατίδης με την Πρέσβη της Σλοβενίας

Τι συζήτησε ο Αμανατίδης με την Πρέσβη της Σλοβενίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αμανατίδης, Διπλωματικό Σώμα, Σλοβενία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης δέχθηκε την Παρασκευή εθιμοτυπική επίσκεψη από την Πρέσβη της Σλοβενίας στην Ελλάδα, Ανίτα Πιπάν.

Η Πρέσβης της Σλοβενίας αναφέρθηκε στη στήριξη που επέδειξε η χώρα της προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τόνισε ότι η Σλοβενία είναι στο πλευρό της Ελλάδος και για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης και αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως, ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση υδάτινων πόρων, κ.ά.

Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην συνεργασία των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται σε ιστορικούς δεσμούς και στην κοινή πορεία των δύο χωρών, ως συμμάχων και εταίρων.

Εξέφρασε, επίσης, ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον μορφωτικό και πολιτιστικό τομέα, αναφέροντας τη δυνατότητα αξιοποίησης της κοινής κληρονομιάς του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους, του οποίου η βαθύτερη οικογενειακή καταγωγή έλκει από την πόλη Koper της Σλοβενίας.

Σχετικά άρθρα