Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στη ΝΔ για τη δημοσκοπική κατρακύλα – Το παρασκήνιο και το “σωσίβιο”

Χαμός στη ΝΔ για τη δημοσκοπική κατρακύλα – Το παρασκήνιο και το “σωσίβιο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών, τα οποία παρά τη διατήρηση της πρωτιάς από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν όλα μία κοινή συνισταμένη.

Το διαρκές κλείσιμο της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως ανακτά έρεισμα στην κοινωνία, όσο ομαλοποιείται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και η χώρα οδεύει προς το τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όλες οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ακόμα κάτι. Ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει “ταβανιάσει” σε συσπείρωση, κοντά στο 95%, και τα ποσοστά της απέχουν έτη φωτός από το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας, το οποίο θέλουν να πλασάρουν από την Πειραιώς.

Το θέμα έχει τεθεί σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες στην Πειραιώς, ενώ απασχολεί τις ευρύτερες πολιτικές συζητήσεις στους κύκλους της δεξιάς, την ώρα που η όσμωση καραμανλικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων εκτός της ΝΔ απειλούν να ανακόψουν έτι περαιτέρω τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη συζήτηση πήρε θέση και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και άρτι διαγραφείς από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση για το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας και την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ.

Ενδεικτικό του προβληματισμού της Πειραιώς είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με την πάγια μέχρι πρότινος στάση της ΝΔ να “υιοθετεί” τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όντας θετικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στο χθεσινό μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών επέλεξε άλλη γραμμή.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεν πρώτη τη ΝΔ αλλά με κλείσιμο της ψαλίδας, η κα Σπυράκη υπενθύμισε παλαιότερες δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται με δηψήφιο ποσοστό και σημείωσε: Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις αλλά πώς παρουσιάζονται από ορισμένα ΜΜΕ. Βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι και διιοκτήτες ΜΜΕ;”

Είχε προηγηθεί η μεγάλη δημοσκόπηση της της Alco για το Νews 24/7, η οποία έδειχνε τη διαφορά να περιορίζεται στις 4,7 μονάδες, ενώ τα αποτελέσματα για τα θέματα διαφάνειας και τα σκάνδαλα ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis ήταν κόλαφος για τη ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και με δεδομένη την κλιμακούμενη εσωστρέφεια στη ΝΔ για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε η σημερινή δημοσκόπηση των Νέων του κ. Μαρινάκη, η οποία εκπονήθηκε από πρώην πολιτευτή της ΝΔ και εμφανίζει μία εντελώς διαφορετική, ιδεατή εικόνα για τον αρχηγό της ΝΔ, με το κόμμα του να προηγείται με 13% (!!!) ενώ δείχνει την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αρκετά βολικό…

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν άφησαν ασχολίαστη την επίμαχη δημοσκόπηση, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να αμφισβητούν, κάνοντας λόγο για “εξόφθαλμα στημένη δημοσκόπηση”.

“Περιμέναμε κάτι πιο φρέσκο από τις εφημερίδες του διωκώμενου για εμπορία ναρκωτικών, κ. Μαρινάκη, μήπως και διασωθεί από τα εσωκομματικά του προβλήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης” αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας πως “όπως φαίνεται, η φαντασία τους εξαντλείται σε καταστροφολογία για την οικονομία, εξόφθαλμα στημένες δημοσκοπήσεις και το χιλιοπαιγμένο και άλλες τόσες φορές διαψευσμένο σενάριο περί δήθεν κόντρας Τσίπρα – Τσακαλώτου.

Θα μπορούσαν και καλύτερα”.

“Πολύ φοβούμαστε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να λύσει τα εσωκομματικά του, δεν θα τον γλυτώσει κανένα πρωτοσέλιδο του κουμπάρου τους” καταλήγουν από το Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα