Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα με την απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο αξιωματικό – “Απόφαση σκάνδαλο”

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα με την απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο αξιωματικό – “Απόφαση σκάνδαλο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τουρκία, Τούρκοι,

Με τίτλους που κάνουν λόγο για «απελευθέρωση ενός πραξικοπηματία» στην Ελλάδα αντιμετωπίζει ο τουρκικός διαδικτυακός Τύπος την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος – με αυστηρούς περιοριστικούς όρους – ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων πρώην στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα από την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

H Daily Sabah, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Η Ελλάδα απελευθερώνει έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες, συνδεόμενους με την FETÖ» (σ.σ. Φετουλαχνική Τρομοκρατική Οργάνωση, όπως αποκαλούν το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν οι τουρκικές αρχές), σημειώνει ότι, αν και το ελληνικό ΣτΕ δεν έχει εκδώσει απόφαση για τους υπόλοιπους επτά, το πιθανότερο είναι η απόφαση να είναι ίδια.

Προσθέτει δε ότι το επιχείρημα της ελληνικής Δικαιοσύνης για την μη έκδοσή τους είναι ότι «δεν θα έχουν μία δίκαιη δίκη στην Τουρκία», ενώ αναφέρει ότι η Άγκυρα θεωρεί την μη έκδοση των οκτώ ως έχουσα «πολιτικά κίνητρα».

H Yeni Şafak, από την πλευρά της, με τίτλο «Η Ελλάδα απελευθερώνει πραξικοπηματία της FETÖ», επαναλαμβάνει τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ενώ σημειώνει ότι το ζήτημα έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Καταλήγει σημειώνοντας ότι το θέμα έθεσε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στα τέλη του 2017.

Στην ελληνόφωνη έκδοσή του, ο ιστότοπος του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT, αναφέρει, με τίτλο «Το ΣτΕ άφησε ελεύθερο με αυστηρούς περιοριστικούς όρους τον πραξικοπηματία Οζκαϊνακτσί», στέκεται περισσότερο στο ζήτημα των περιοριστικών όρων, όπως επίσης και της μη χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων στον Οζκαϊνακτσί, σε ηπιότερους τόνους.

Σχετικά άρθρα