Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα ενισχύσουμε την δημόσια υγεία και θα συγκρουστούμε με τα ιδιωτικά συμφέροντα

Τσίπρας: Θα ενισχύσουμε την δημόσια υγεία και θα συγκρουστούμε με τα ιδιωτικά συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δωδεκάνησα, Νησιά Αιγαίου, Νοσοκομεία,

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Ν. Αιγαίου, στη Ρόδο, για τον τομέα της Υγείας, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση του προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνολογικού και βοηθητικού είναι όπως σε όλη τη χώρα ένας διαρκής στόχος της πολιτικής μας σε αυτό τον τομέα.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «δώσαμε μάχη ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη Σαντορίνη να μη ρημάξει, αλλά να λειτουργήσει».

Υπογράμμισε ότι η απαξίωση της δημόσιας Υγείας δεν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ήταν μια στοχευμένη επιλογή που ξεκίνησε πολύ πριμ από τα μνημόνια, από το μεγάλο πάρτυ της διαφθοράς και διαπλοκής μέχρι τη στοχευμένη υποβάθμιση του ΕΣΥ προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων.

«Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε για μια ακόμη φορά με συμφέροντα μεγάλα και μικρά», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ανέφερε ότι:

-Στο νοσοκομείο Ρόδου κατά την περίοδο 2015-2018 διορίστηκαν 95 γιατροί, και το 2017 και 2018 προκηρύχθηκαν 16 θέσεις επιμελητών.

-Στα νοσοκομεία της Κω, της Σύρου, της Νάξου, της Καλύμνου και της Λέρου διορίστηκαν 25 γιατροί και καλύφθηκαν αντίστοιχες θέσεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

-Στα υπόλοιπα νησιά έγιναν 23 διορισμοί επικουρικών γιατρών, προκηρύχθηκαν 31 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, και τοποθετήθηκαν ή πήραν παράταση των συμβάσεών τους 29 εργαζόμενοι.

-Η δραστηριοποίηση του ΕΚΑΒ περιλαμβάνει τη λειτουργία τομέων στα μεγαλύτερα νησιά και την κάλυψη όλων των Κυκλάδων με αεροδιακομιδές και πλωτές διακομιδές.

-Στη Σύρο λειτουργεί από τον Οκτώβριο 2016 βάση αεροδιακομιδών όλο το χρόνο 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα.

-Με την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού, στο δυναμικό του ΕΚΑΒ θα προστεθούν 9 ασθενοφόρα μικρού όγκου, 1 Κινητή Μονάδα και 2 ασθενοφόρα για δυσπρόσιτες περιοχές. Ενώ προγραμματίζεται και διαγωνισμός για 3 πλωτά μέσα.

-Για την στήριξη και βελτίωση των υποδομών, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Ν. Αιγαίο έχουν δεχτεί προτάσεις ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ, για αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της περιφέρειας. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έχει δεχθεί προτάσεις για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, έργων συνολικής αξίας 14,3 εκατ. ευρώ. Σε αυτά βρίσκεται και το έργο που αφορά την μελέτη, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, προϋπολογισμού 6.1 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα