Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικοινωνιακή αντεπίθεση Τσίπρα – Το διπλό μήνυμα από το Καστελόριζο

Επικοινωνιακή αντεπίθεση Τσίπρα – Το διπλό μήνυμα από το Καστελόριζο

Σε επικοινωνιακή επίθεση σήμερα και αύριο, Τρίτη με στόχο να φέρει ψηλά στην ατζέντα το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και να δώσει απάντηση στην Άγκυρα δια της παρουσίας του στο Καστελόριζο προχωρά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, οχτώ χρόνια μετά την τελευταία παρουσία Πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί που συνδυάστηκε με την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και τα Μνημόνια, θα μεταβεί αύριο στο Καστελόριζο, ενώ το ίδιο απόγευμα θα μιλήσει στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο των Δωδεκανήσων στην Ρόδο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς. Τυπικά, ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί στο νησί για τα εγκαίνια έργου αφαλάτωσης οπυ αποτελεί ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα για το ακριτικό νησί.

Όμως με την παρουσία του εκεί θα επιδιώξει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα για την αναγκαιότητα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με την γειτονική Τουρκία, την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συγχρόνως, αρμόδιες πηγές θυμίζουν ότι λίγους μήνες πριν από την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο απ’ όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο σηματοδοτεί και την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η χώρα θα βγει από την σκληρή επιτροπεία.

Στην εκδήλωση του EquiFund τη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται άλλωστε, αύριο Δευτέρα, να παραστεί στην εκδήλωση του EquiFund, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.
Στη συνέχεια, στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία».

Σχετικά άρθρα