Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τελευταίο “χαρτί” Μητσοτάκη: Ζητά “βέτο” για το αναπτυξιακό σχέδιο από τους θεσμούς

Το τελευταίο “χαρτί” Μητσοτάκη: Ζητά “βέτο” για το αναπτυξιακό σχέδιο από τους θεσμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Οικονομική Ανάπτυξη,

Τα τελευταία της “χαρτιά” κατά της κυβέρνησης -και της χώρας, όμως- πριν από το σφύριγμα της λήξης του Μνημονίου παίζει η ΝΔ, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους δανειστές να μη συμφωνήσουν με το αναπτυξιακό σχέδιο για την “επόμενη μέρα” που αποτελεί ήδη αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ του κουαρτέτου και της Αθήνας.

Έτσι, μετά τα προχθεσινά μηνύματα που έστειλε μέσω των ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Κυρ. Μητσοτάκης, πως “δεν δεσμεύεται” από “ένα πρόγραμμα με ιδεοληψίες του παρελθόντος”, χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανήλθε, κατά τις επαφές του με τα προεδρεία του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ (ιδιοκτήτες ακινήτων).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, “παραβλέποντας” ότι το αναπτυξιακό σχέδιο έχει συνταχθεί σε επαφή με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, αλλά και μέσω των ανοιχτών αναπτυξιακών περιφερειακών συνεδρίων στα οποία μετείχαν και “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί παράγοντες, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το συνέταξε… “εν κρυπτώ”.

Μάλιστα, έκανε λόγο για “δήθεν αναπτυξιακό σχέδιο” και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το συνέταξε “χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς”.

“Είναι ένα σχέδιο που κρατάει κρυφό, μυστικό, το συζητάει με τους θεσμούς και όχι με τους Έλληνες πολίτες” συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Η Ν.Δ. έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια, τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που πρεσβεύουμε εμείς” κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην ίδια γραμμή, εξάλλου, είχε κινηθεί νωρίτερα, με συνέντευξή της στον ρ/σ Real, και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρ. Σπυράκη, που προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο, λέγοντας ότι “το σχέδιο για την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ”. “Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση με άλλο σχέδιο” πρόσθεσε.

Μαξίμου: “Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία”

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για το εάν δεσμεύεται ή όχι από την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, τώρα που η σημερινή κυβέρνηση τη βγάζει από τα Μνημόνια. Δεν θα κληθεί ποτέ να την εφαρμόσει», παρατηρούσαν χθες βράδυ σκωπτικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας όσα είπε στα προεδρεία του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Ωστόσο συμφωνούμε μαζί του πως ‘έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία’. Η δίκαιη ανάπτυξη και η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας ουδεμία σχέση έχουν με τα οικονομικά συμφέροντα που ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά άρθρα