Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Κρύβεται ο Μητσοτάκης για να μη πάρει σαφή θέση για το Σκοπιανό

ΣΥΡΙΖΑ: Κρύβεται ο Μητσοτάκης για να μη πάρει σαφή θέση για το Σκοπιανό

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το Σκοπιανό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στους ανταποκριτές του ξένου τύπου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μετά ζήτησε να αναζητηθεί λύση σε άλλη χρονική συγκυρία. Πριν μία εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της ΝΔ και θα εξετάσει την όποια λύση εφόσον έρθει στη Βουλή.

Σήμερα έκανε πάλι ένα βήμα πίσω και ισχυρίστηκε πως η ΝΔ θα εκφράσει την εντονότατη διαφωνία της σε περίπτωση που δεν έρθει στη Βουλή μία “ενιαία, συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα”».

Όπως υπογραμμίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «όλα αυτά για να συνεχίσει να κρύβεται και να μην πάρει σαφή θέση για το κατά πόσο στηρίζει ή όχι την εξεύρεση λύσης με σύνθετη ονομασία erga omnes, που προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του».

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο Σκοπιανό. «Με ρωτάτε τι θα γίνει.

Έχω πει πολλές φορές και στα ζητήματα που αφορούν τα Μνημόνια ότι προφανώς οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα. Θα εκφράσουμε την εντονότατη διαφωνία μας στη Βουλή σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει, όπως τουλάχιστον φαίνεται σήμερα χωρίς -αν κρίνω από τις όποιες διαρροές- να είναι μία ενιαία συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού. Αλλά αυτό αφορά τη στάση μας στη Βουλή όταν και εφόσον έρθει η συμφωνία».

Σχετικά άρθρα