Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απειλεί την Ελλάδα: “Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο”

Ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απειλεί την Ελλάδα: “Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο”

Μία θάλασσα ειρήνης» οραματίζεται να γίνει το Αιγαίο ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, προφανώς όμως υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω και τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού θέλησε να δώσει το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας.

Κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε ναύσταθμο, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Αιγαίο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Μετά την εκδήλωση καλής θέλησης, ωστόσο, πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, λέγοντας πως «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Σχετικά άρθρα