Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα στο EuroWorking Group της Πέμπτης

Το σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα στο EuroWorking Group της Πέμπτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Euroworking Group, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Μνημόνιο,

Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο πρόκειται να διεξαχθεί στο EuroWorking Group (EWG) της Πέμπτης, εγκαινιάζοντας ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για ζητήματα Οικονομίας, Κρίστιαν Σπαρ, οι θεσμοί συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, στη Σόφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα επεξεργάζονται ήδη το προσχέδιο της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στους ομολόγους του στη Σόφια.

Στόχος όλων των πλευρών είναι στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για το τέλος του προγράμματος, την οποία θα ενστερνίζεται και το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να κορυφωθούν στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 20-22 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Βρυξέλλες παραμένουν προσηλωμένες στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο στο Eurogroup του Ιουνίου, θα είναι δυνατή η επίτευξη της τελικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και τη μεταμνημονιακή επιτήρηση.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου.

Σχετικά άρθρα