Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΥΠΕΞ καρφώνει Κουμουτσάκο και καταγγέλλει τη Ν.Δ. για εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων

Το ΥΠΕΞ καρφώνει Κουμουτσάκο και καταγγέλλει τη Ν.Δ. για εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων

Μετά την άρνηση Μητσοτάκη να συναντηθεί και να ενημερωθεί επίσημα από τον υπουργό Εξωτερικών, η ΝΔ φαίνεται πώς υπέκυψε σε ένα επιπλέον ατόπημα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε το απόγευμα της 4ης Απριλίου ο Νίκος Κοτζιάς, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Όπως αναφέρει δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου: «από την ενημέρωση που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων. Χωρίς μια τέτοια λύση, δεν νοείται να δοθεί στην πΓΔΜ η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Αντίθετα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια. Μάλιστα, στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά «που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει το ΥΠΕΞ καταλογίζοντας εσωκομματικές σκοπιμότητες στον Γ. Κουμουτσάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα όσα ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε το απόγευμα της 4ης Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γίνονται, προφανώς, για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων.

Η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων.

Σχετικά άρθρα