Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα ο Τσελίκ όταν είπε ο Καμμένος «θα σας τσακίσουμε» – Βγήκε «παραπονούμενος» ο Τούρκος

Μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα ο Τσελίκ όταν είπε ο Καμμένος «θα σας τσακίσουμε» – Βγήκε «παραπονούμενος» ο Τούρκος

«Πόνεσαν» οι δηλώσεις Καμμένου το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας. Η αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας προς την Τουρκία, ότι εμείς οι Έλληνες «ενωμένοι θα τους τσακίσουμε» και ότι «αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό», που έγιναν στο ύφος που καταλαβαίνει ο θρασύδειλος ανατολίτης γείτονας, είχαν ως αποτέλεσμα ο Τούρκος υπουργός Ομέρ Τσελίκ να βγει… παραπονούμενος.

Μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε αυτή η αθώα περιστερά της ειρήνης, που η χώρα του «απειλείται» από την Ελλάδα.

«Αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού (σ.σ. Πάνου Καμμένου) βλέπουμε πως είναι απερίσκεπτες», είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μια ημέρα μετά την αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για τη μεταφορά χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών στις παραμεθόριες περιοχές, στον Εβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, βλέπουμε ότι στερούνται περίσκεψης.

»Δεν μπορούν να μας αναφέρουν το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

»Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει πρόβλημα και με την Ελλάδα.

»Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις που γίνονται.

»Μια ευρωπαϊκή χώρα, αν δεν έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες, δεν θα πει μόνο στη γειτονική χώρα να διορθώσει τις σχέσεις, αλλά και στην ίδια τη χώρα μέλος πρέπει να γίνει αυτό.

»Πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα που διαμορφώθηκε στη Βάρνα» είπε αναλυτικότερα ο Τσελίκ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από το Παρίσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Τσελίκ μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών.

Βεβαίως ο ως ανέκδοτο ακούγεται ότι είναι οι δηλώσεις του Καμμένου «απερίσκεπτες» όταν μόλις χθες, Μεγάλη Τετάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρομοίασε την Ελλάδα με ένα τουρκικό βιλαέτι.

Η δήλωση Καμμένου:

«Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο.

»Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

»Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε.

»Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.

»Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί.

»Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του.

»Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

»Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις.

»Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε.

»Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες.

»Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

Σχετικά άρθρα