Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ζιμπάμπουε την Ανάσταση ο Τέρενς Κουίκ

Στη Ζιμπάμπουε την Ανάσταση ο Τέρενς Κουίκ

«Μαζί με τον ξεχασμένο Ελληνισμό που διαμένει στην Τανζανία, στο Μαλάουι, στη Ζιμπάμπουε και στη Ζάμπια» ανακοίνωσε πως θα γιορτάσει το Πάσχα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Πρόκειται για την πρώτη ιστορικά επίσκεψη υφυπουργού, αρμόδιου για τη Διασπορά, σε αυτές τις τέσσερις χώρες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει, είναι και η πρώτη επίσκεψη μέλους ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, για διμερείς συνομιλίες, έχοντας στην ατζέντα συναντήσεις με έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης και τρεις υπουργούς Εξωτερικών, με στόχο την έναρξη διμερών συνεργασιών που ποτέ δεν υπήρξαν από καταβολής του ελληνικού κράτους.

«Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την αναγκαιότητα συστηματικότερης ευρωπαϊκής προσέγγισης της Υποσαχάριας Αφρικής, όπως υπενθυμίζω και τον σχεδιασμό του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για ελληνική πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική στην αφρικανική ήπειρο, στην οποία πολύτιμο ρόλο παίζει και η ελληνική ομογένεια. Και αυτό έχει αποδειχθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Κουίκ πριν από την αναχώρησή του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο κ. Κουίκ τη Μεγάλη Πέμπτη θα βρίσκεται στο Νταρ Ες Σαλάμ, όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας και μαζί της θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των 12 Ευαγγελίων στον ελληνορθόδοξο μητροπολιτικό ναό, ενώ θα έχει και συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τανζανίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου της ελληνικής κοινότητας του Μπλαντάιρ στο Μαλάουι.

Το Μεγάλο Σάββατο για Ανάσταση και την Κυριακή για τη γιορτή του Πάσχα θα βρίσκεται στο Χαράρε, μαζί με την ελληνική κοινότητα Ζιμπάμπουε.

Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον αντιπρόεδρο της χώρας και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε.

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα θα επισκεφθεί την ελληνική κοινότητα της Λουσάκα και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ζάμπιας.

Σχετικά άρθρα