Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Τις επόμενες μέρες θα έχουν αποσαφηνιστεί περισσότερα για τη ρύθμιση χρέους

Σβίγκου: Τις επόμενες μέρες θα έχουν αποσαφηνιστεί περισσότερα για τη ρύθμιση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικό Χρέος, Μνημόνιο, Οικονομική Ανάπτυξη, Ράνια Σβίγκου, ΣΥΡΙΖΑ,

Για τη ρύθμιση του χρέους έχει συμφωνηθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης και αυτές τις λεπτομέρειες συζητά αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές και τις επόμενες μέρες θα έχουν αποσαφηνιστεί πολύ περισσότερα πράγματα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», το οποίο αναφέρεται σε «σχέδια που υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050».

«Σειρά δημοσιευμάτων αποτυπώνουν την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα -αυτό είναι σαφές- και ότι προσπαθεί να το κάνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους» είπε η κ. Σβίγκου και εξήγησε:

«Ένας από τους άξονες, τους οποίους έχει θέσει η ελληνική πλευρά ως τους πλέον σημαντικούς από την αρχή της διαπραγμάτευσης είναι και η ρύθμιση του χρέους. Το βασικό είναι ότι το χρέος είναι δυσβάσταχτο, δεν είναι βιώσιμο, όπως έλεγε ο Σαμαράς, και η προηγούμενη κυβέρνηση.

»Το ότι έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι προς όφελος της Ελλάδας και θα βελτιώσουν πάρα πολύ και τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και την δυνατότητά της, να σταθεί μόνη της στα πόδια της».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «έχει αξιοποιήσει όλες τις συμμαχίες της και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα και το ότι το πρόγραμμα τελειώνει και η Ελλάδα μπορεί με αισιοδοξία να κοιτάξει στο μέλλον είναι κάτι το οποίο κανένας δεν μπορεί να μην το αναγνωρίσει, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στην Ευρώπη και αυτό κάνουν και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι στηρίζουν κι αυτοί την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο».

Σχετικά άρθρα