Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη πολιτική σύγχυση ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη πολιτική σύγχυση ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για αντιφάσεις και πολιτική σύγχυση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (σημεία τις συνέντευξης στο τέλος του άρθρου).

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Κ. Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

Τα όσα δήλωσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, κατέστησαν σαφές πως βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση, αφού σε όλα τα θέματα υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης:

Θέλει και δεν θέλει λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Θέλει και δεν θέλει Συνταγματική Αναθεώρηση.

Θέλει και δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Θέλει οι εργοδότες να τηρούν την εργατική νομοθεσία, αλλά έχει καταψηφίσει όποιον νόμο ενισχύει τους εργαζόμενους που έχει έρθει στη Βουλή.

Θεωρεί πως η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Διακηρύττει πως πρέπει να έρθουν όλα στο φως, ενώ είχε καταψηφίσει τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και, αφού συστάθηκε, αποχώρησε η ΝΔ .

Εκεί που δεν έχει καμία σύγχυση, είναι στην εμμονή του σε αντικοινωνικές πολιτικές απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τι είχε αναφέρει νωρίτερα στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίον χαρακτήρισε «όχι μόνο ανίκανο, αλλά και επικίνδυνο» εξαπέλυσε το πρωί της Μ. Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Real Fm υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος «ασκεί εξωτερική πολιτική και ρίχνει αχρείαστα λάδι στην φωτιά» για να προσθέσει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο». Ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων.

Για το θέμα τον δύο αξιωματικών είπε ότι αυτό που θα είχε κάνει ο ίδιο διαφορετικά «θα ήταν ότι δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να αναλογιστείτε πως αισθάνονται οι γονείς όταν λέει ότι οι δύο αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στην φυλακή και 15 χρόνια».

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς για τον Ερντογάν εκτίμησε ότι «η δήλωση είναι παντελώς άσχετη που ρίχνει λάδι στην φωτιά», συμπλήρωσε ότι «είναι λάθος η έκφραση όπως και η ανακοίνωση του Μαξίμου που μιλούσε για «σουλτάνο»», ενώ υποστήριξε: «Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση».

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά πρόσθεσε ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία.

Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Τέλος άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση». Όπως είπε, δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της «γαλάζιας» παράταξης.

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο Πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σχετικά άρθρα