Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Εάν συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω

Μητσοτάκης: Εάν συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Θετικός στην παρουσία του τόσο σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών όσο κι σε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Real FM, «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, «γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία».

Επίσης, πρόσθεσε, «περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά «στη συνέχεια προσήλθε στη δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος». Διευκρίνισε, δε, ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Επίσης, άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σχετικά άρθρα