Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βλέμμα στο «υπομόχλιο» Πούτιν σε Ερντογάν για ελληνοτουρκικά και αξιωματικούς

Το βλέμμα στο «υπομόχλιο» Πούτιν σε Ερντογάν για ελληνοτουρκικά και αξιωματικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αλέξης Τσίπρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Δημήτρης Κουκλατζής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Με το βλέμμα καρφωμένο στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Άγκυρα βρίσκεται η ελληνική διπλωματία, μετά το δαιδαλώδες διπλωματικό σκάκι των τελευταίων δύο εβδομάδων με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ και τη συσχέτισή της με τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δέκα ημέρες μετά τη συνομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος Πρόεδρος μεταβαίνει σήμερα στο Λευκό Παλάτι, έχοντας στην ατζέντα του μεταξύ άλλων – και κυρίως των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Συρία – και τα όσα διεμείφθησαν λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα στην επίμαχη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες είχε αναγκάσει τους 28 να μετριάσουν το κοινό ανακοινωθέν τους για τη Μόσχα με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, εισάγοντας σε αυτό την ρητή αναφορά στην ανάγκη να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας στη δολοφονία του διπλού πράκτορα.

Μετά τη συνομιλία που είχαν το γραφείο του Πρωθυπουργού σημείωνε πως »κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας».

Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο Ρώσος Πρόεδρος δεσμεύθηκε να μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο στις 3 Απριλίου τις ελληνικές θέσεις που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν και ακόμα δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση από επίσημα χείλη, θεωρείται δεδομένο πως ο κ. Τσίπρας εκτός από την τουρκική προκλητικότητα έθεσε στον Ρώσο Πρόεδρο και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το διπλωματικό παρασκήνιο που είχε προηγηθεί.

Σχετικά άρθρα