Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Να επαγρυπνούν οι διωκτικές Αρχές για τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής

Νίκος Δένδιας: Να επαγρυπνούν οι διωκτικές Αρχές για τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής

Την πλήρη πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής χωρίς αστερίσκους ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα στα σύνορά της.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου, ο κ. Δένδιας σημειώνει, αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί το κεκτημένο της κυβέρνησης Καραμανλή από το Βουκουρέστι».

Προσθέτει ότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται «εξ Ανατολών της χώρας» και χαρακτηρίζει «παντελώς απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Εκφράζει δε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις συνέπειες από την στρατηγική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και για ενδεχόμενη κλιμάκωσης της.

Για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της δράσης της οφείλεται σε συγκεκριμένη στρατηγική και ζητά αφενός επαγρύπνηση των διωκτικών αρχών για την δράση των ταγμάτων εφόδου, αφετέρου ταχύτερους ρυθμούς στη δίκη της, προκειμένου να υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αν αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Για την εμπλοκή του ονόματος του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Νovartis και την ενδεχόμενη αποδοχή – από πλευρά Κ. Μητσοτάκη – της παραίτησης του από τη θέση του αντιπρόεδρου της Ν.Δ., ο κ. Δένδιας τόνισε ότι από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες «δεν μπορεί να στηριχτεί δικονομικά κατηγορία».

Για την αποδοχή ή μη της παραίτησης επισήμανε ότι η επιλογή ανήκει στις αρμοδιότητες του πρόεδρου.

Σχολιάζοντας τέλος την διατυπωθείσα κριτική ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι δέσμιος της σκληρής δεξιάς που εκφράζει η πτέρυγα του Αν Σαμαρά», υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκφράζει το «όλον» και σύντομα «θα είναι ένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός».

Σχετικά άρθρα