Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σύγχυση» στο Κίνημα Αλλαγής για ποιον πρέπει να στηρίξουν: ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

«Σύγχυση» στο Κίνημα Αλλαγής για ποιον πρέπει να στηρίξουν: ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

“Σύγχυση” στο Κίνημα Αλλαγής για ποιον πρέπει να στηρίξουν: ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ; Διχασμένες φέρονται να είναι οι απόψεις στελεχών στο νεοσυσταθέν Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο πολιτικός φορέας, όχι κατ ανάγκην μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να φτάσουμε σ΄αυτές.

Σημαντικός αριθμός στελεχών του κινήματος τάσσεται υπέρ της άποψης ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να βρίσκεται κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του θα πρέπει να αναθεωρήσει την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα αποτελεί τον βασικό εκλογικό του αντίπαλο.

Και αυτό γιατί η εκτίμηση είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον σ αυτή την συγκυρία δεν πρόκειται να υπάρξουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις και από τώρα θα πρέπει να γίνουν πολιτικοί σχεδιασμοί για το μέλλον σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι τα συγκεκριμένα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής μεταφέρουν προς την ηγεσία του κόμματος ότι η σοσιαλδημοκρατική κεντροαριστερά έχει πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παρά με το νεοφιλελεύθερο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα θεωρούν ότι από τώρα πρέπει να γίνει αυτή η πολιτική επιλογή, ώστε να “καλλιεργηθούν” προγραμματικές συγκλίσεις με την ευρωπαϊκή αριστερά απέναντι στον δεξιό εθνολαϊκισμό και στον νεοφιλελευθερισμό.

Ωστόσο υπάρχουν και οι άλλες φωνές που δεν θέλουν προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τα δυο πρώτα σε προτιμήσεις κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας από την μια σκληρή αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα και από την άλλη αναδεικνύοντας το σκληρό κοινωνικά πρόσωπο της δεξιάς, θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής της βάσης που έχασε τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά του “φανατικούς” οπαδούς προσέγγισης με την ΝΔ φαίνεται να χάνουν έδαφος στο Κίνημα Αλλαγής, εξ αιτίας των εκσυχρονιστικών τους καταβολών που απέχουν παρασάγγες από την νέα φυσιογνωμία που θέλει να δώσει στο Κίνημα Αλλαγής η ηγετική του ομάδα.

Σχετικά άρθρα