Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Νίμιτς για το Σκοπιανό μετά τη συνάντηση με Κοτζιά και Ντιμιτρόφ

Τι είπε ο Νίμιτς για το Σκοπιανό μετά τη συνάντηση με Κοτζιά και Ντιμιτρόφ

Στην εποικοδομητική συνεργασία όλων για λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ εστίασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς στη Βιέννη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ.

“Εργαζόμαστε όλοι εποικοδομητικά, έχουμε εποικοδομητικές συναντήσεις και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον”, δήλωσε ο κ.Νίμιτς, σημειώνοντας ότι παράλληλα με την τριμερή υπήρξε συνάντηση ειδικών των δύο χωρών ώστε να εξετάσουν τα διφορούμενα σημεία μίας πιθανής συμφωνίας και να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι πρέπει να λυθούν δύσκολα ζητήματα που εκκρεμούν και προανήγγειλε ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Προφανώς δηλαδή στη Βιέννη δεν υπήρξε συμφωνία σήμερα, όμως κατά τον κ.Νίμιτς έγιναν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είπε ειδικότερα πως αυτή η σειρά των συναντήσεων και αυτός ο δρόμος εργασίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον, πως όσον αφορά στις “τεχνικές λεπτομέρειες” υπάρχουν εκκρεμή δύσκολα ζητήματα που πρέπει να λυθούν, αλλά πως κατά τη γνώμη του υπάρχει βελτίωση σε αυτά τα ζητήματα, καταλήγοντας αισιόδοξος πως αυτό θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση της περιοχής και τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως “θα συνεχισουμε να εργαζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο”.

Σχετικά άρθρα