Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Η σιωπή των Ν.Δ.- ΔΗ.ΣΥ. αποκαλύπτει τη διαπλοκή τους με τον Μαρινάκη

Κοντονής: Η σιωπή των Ν.Δ.- ΔΗ.ΣΥ. αποκαλύπτει τη διαπλοκή τους με τον Μαρινάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Πειραιάς, Σταύρος Κοντονής, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Η κραυγαλέα σιωπή σας για τα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά, αποκαλύπτει τη διαπλοκή σας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που νομίζουν ότι επειδή έχουν πλούτο ή είναι ιδιοκτήτες ομάδων ή εφημερίδων, θα μπορούν κιόλας να διαφεντεύουν την πολιτική ζωή του τόπου”, ανέφερε απευθυνόμενος στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

“Περίμενα σήμερα, τουλάχιστον εκ των υστέρων, και αφού προκληθήκατε από την κυβέρνηση, μια σαφή καταδίκη αυτών που έγιναν χθες στον Πειραιά.

Υπήρξε βία κατά πολιτικού κόμματος, βία κατά στελέχους πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομικών”, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε απευθυνόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ: “Εάν εσείς έρχεστε στη Βουλή και κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι ανέχεται τη βία και υποθάλπει τη βία, τότε έπρεπε να είστε οι πρώτοι που θα καταδικάσετε αυτά τα επεισόδια.

Το κόμμα σας σιωπά! Και σιωπά πάνω από 24 ώρες! Αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα ή πολιτικό στέλεχος, θα είχατε εκδώσει 15 ανακοινώσεις και θα είχατε βγει στα κανάλια να μας πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τη βία! Τα ίδια και η ΝΔ!”.

Ο Σταύρος Κοντονής συνέδεσε την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων για τα χθεσινά επεισόδια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Οι εκλεκτικές συγγένειες του κ. Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη, απαγορεύουν την έκδοση ανακοινώσεων;» είπε και συνέχισε: «Το γεγονός ότι οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη είναι οι ντουντούκες της ΔΗ.ΣΥ. και αυτό απαγορεύει στη ΔΗ.ΣΥ. να εκδώσει μία ανακοίνωσή, έτσι για τα μάτια του κόσμου;»

“Αυτή η στάση σας, αποκαλύπτει τη διαπλοκή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Αυτή η κραυγαλέα σιωπή σας γι΄ αυτά που έγιναν, αποκαλύπτει την εμπλοκή σας και τη δικαιολόγηση αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι νομίζουν ότι επειδή κατέχουν τον πλούτο ή επειδή είναι ιδιοκτήτες ομάδων και εφημερίδων, μπορούν να διαφεντεύουν την πολιτική κατάσταση της χώρας!

Χθες στον Πειραιά, 150-200 τύποι, εγκάθετοι τραμπούκοι, επιτέθηκαν κατά του υπουργού Οικονομικών και μιας πολιτικής συγκέντρωσης. Αυτά θυμίζουν τις αντισυγκεντρώσεις το ‘63 στη Θεσσαλονίκη όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης!”, είπε ο κ. Κοντονής.

Δάνεια κομμάτων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

“Εδώ μέσα υπάρχουν πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν πάρει δάνεια 400 εκατομμύρια ευρώ και είναι βέβαιο ότι δεν θα τα πληρώσουν. Αυτά λοιπόν τα δάνεια πάνε στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

Εγώ ζήτησα μια τοποθέτηση”, είπε ο Σταύρος Κοντονής, απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά, και επέμεινε “Σας ρωτάω, θα γίνετε συνένοχοι σε αυτό που προσπαθεί να οργανώσει το ΠΑΣΟΚ; Διότι αν δημιουργηθεί φορέας με νέο ΑΦΜ και μείνουν απλήρωτα τα δάνεια, υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα. Εγώ δεν σας είπα με ποιον θα πάτε. Αυτά είναι δικά σας θέματα και δεν αφορούν την κυβέρνηση.

Στο μέγα θέμα όμως του πολιτικού χρήματος που εσείς έχετε καταγγείλει πολλές φορές, τι θα κάνετε; Η τροπολογία που φέρνουμε είναι για να λειτουργήσουν τα πολιτικά κόμματα στερούμενα το ήμισυ της χρηματοδότησής τους, και αυτά τα χρήματα θα πάνε στην αποπληρωμή.

Αυτό λέει η τροπολογία. Δεν τη διαβάσατε; Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ ληξιπρόθεσμο στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει μέχρι και τελευταίας δεκάρας όλες τις οφειλές του”.

Σχετικά άρθρα