Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: O Mητσοτάκης γίνεται “ουρά” του Βενιζέλου

Παπαδημούλης: O Mητσοτάκης γίνεται “ουρά” του Βενιζέλου

Αιχμηρός για την άρνηση Μητσοτάκη να ξεκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Φώφη Γεννηματά, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι του παρόντος, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι γίνεται ουρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

“Η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη.

Κι αυτό διότι ο ίδιος, την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας”, ανέφερε ειδικότερα με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Υπενθύμισε συγκεκριμένα ότι: “Στις 3 Ιανουαρίου 2016, σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει πως “ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα προτείνω να συμφωνήσουμε στην άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, δίχως να θέτουμε περιορισμούς ως προς το εύρος της”.

Στις 2 Ιουνίου 2016, ο αρμόδιος βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, είχε παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασης της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ακολούθως, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 23 Ιουνίου 2016, με σκοπό τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι “αυτή η Βουλή με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση να προτείνει μια Συνταγματική αναθεώρηση αρκετά ευρεία, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή, με απλή πλειοψηφία, να μπορεί να καθορίσει το περιεχόμενο αυτής της αναθεώρησης.

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει στις επόμενες Εθνικές εκλογές να μπορούν να αποφασίσουν και για το ποια Συνταγματική πρόταση θα υποστηρίξουν μέσα από την ψήφο τους”.

Πρόσφατα δε, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα enikos.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφερθεί στην ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο συνδέεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, σημειώνοντας ότι “απαιτείται συστημική αναδιάταξη του θεσμού με επίκεντρο την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος”.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε τονίσει ότι “η Νέα Δημοκρατία θα θέσει το ζήτημα αυτό στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, όποτε αυτή και αν προχωρήσει (…)”. ”

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως εκ τούτου το ερώτημα τι άλλαξε από τότε και δίνει την απάντηση πως: “Είναι πλέον προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ φοβάται όχι μόνο να εκθέσει δημόσια τις απόψεις του για τους θεσμούς και τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση του καταστατικού χάρτη της χώρας.”

Για «διχαστικό φανατισμό» και «μικροπολιτική» εγκάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ.Παπαδημούλης, λόγω της στάσης του στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα και προς Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως σημείωσε στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης, «όχι στην αναθεώρηση του Συντάγματος λέει και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως “ουρά” του Βαγγ. Βενιζέλου.

Με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, γιατί… έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα. Διχαστικός φανατισμός, μικροπολιτική και διαιώνιση της άθλιας ρύθμισης περί ευθύνης υπουργών».

Σχετικά άρθρα