Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο «γαλάζιο» στέλεχος πήρε 100.000 ευρώ για… site από το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο «γαλάζιο» στέλεχος πήρε 100.000 ευρώ για… site από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται στον πολιτευτή της Ν.Δ, Γιάννη Παππά, με αφορμή το site «Aegean Dream Web», που φέρεται να έλαβε 98.459 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θέτουν ερωτήματα τόσο ως προς τη λειτουργία του site, το οποίο είναι ανενεργό και για το οποίο δεν βρίσκονται αποτελέσματα, όσο και ως προς τα ονόματα των διαχειριστών.

Ειδικότερα ρωτούν αν η Ελένη Παππά, το όνομα της οποίας εμφανίζεται ως διαχειρίστρια του site είναι η μητέρα του πολιτευτή Γιάννη Παππά και αν η Αναστασία Κούλαρου, που επίσης εμφανίζεται ως διαχειρίστρια, ήταν γραμματέας του.

«Είναι ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεως», δήλωσε τη Δευτέρα στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Συντονιστής της Ν.Ε Νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης, διερωτώμενος αν η μεγαλειώδης προεκλογική εκστρατεία του Γιάννη Παππά στα Δωδεκάνησα με ιδιωτικό ελικόπτερο εξηγεί την χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση των Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου:

«Οι μάσκες πέφτουν. Οι αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είναι συνεχείς.

Τελευταία εξέλιξη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε αυτή μάθαμε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ:

– από το 2011 έως και το 2014 δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία

– από το 2007 έως και το 2014 έχει ταμειακό έλλειμμα 230 εκ. € για άγνωστους λόγους

– πλήρωνε μεγάλα ποσά σε ΜΜΕ τη στιγμή που οι καταχωρήσεις και οι ενημερωτικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπεται από νόμο να είναι δωρεάν από όλα τα μέσα

– δημοσιοποιήθηκε λίστα με ΜΜΕ στα οποία μόνο για το 2014 πλήρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια €, στα οποία περιλαμβάνονται και μέσα της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, η λίστα περιλαμβάνει:

– την Aegean Dream Web, ιδιοκτησίας των κκ. Παππά Ελένη και Κούλαρου Αναστασίας, η οποία εισέπραξε 98.459 €

– το ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ Κόσμος του κ. Κλεάνθη Λοΐζου το οποίο εισέπραξε 71.107 €

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, όπως:

– Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων ΜΜΕ έναντι των υπολοίπων;

– Είναι τα μόνα ΜΜΕ τα οποία χρηματοδοτήθηκαν με αδιαφανή τρόπο από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή από αλλού;

– Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος χρηματοδότησης των εν λόγω ΜΜΕ και σε τι αποσκοπούσε αυτός;

– Σχετίζεται η εκφραζόμενη πολιτική άποψη συγκεκριμένων ΜΜΕ στην Ελλάδα με κρυφές χρηματοδοτήσεις τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ κατά το πρόσφατο παρελθόν και ειδικότερα το διάστημα 2009 – 2014, ακόμα και σε μέσα τοπικής/περιφερειακής εμβέλειας;

– Ποια είναι η κα Ελένη Παππά; Μήπως η μητέρα του κ. Γιάννη Παππά, πολιτευτή της ΝΔ;

– Ποια είναι η κα Αναστασία Κούλαρου; Μήπως διετέλεσε γραμματέας του κ. Γιάννη Παππά;

– Είναι απλή σύμπτωση η μητέρα του κου Γιάννη Παππά να χρηματοδοτείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε επιχειρηματική της δραστηριότητα σε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, με τον ίδιο ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ;

– Μήπως αυτή η χρηματοδότηση εξηγεί τη μεγαλειώδη προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Παππά τον Δεκέμβριο 2014 – Ιανουάριο 2015 στα Δωδεκάνησα με ιδιωτικό ελικόπτερο;

– Θα απαντήσει ο κος Γιάννης Παππάς; Θα απαντήσει η Νέα Δημοκρατία;

Με βάση όλα τα παραπάνω, δημιουργούνται σκιές τις οποίες καλούμε τους εμπλεκόμενους να εξηγήσουν πρωτίστως στην τοπική κοινωνία. Όλα στο φως».

Σχετικά άρθρα