Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαμπουκάδες Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ

Τσαμπουκάδες Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Αιφνιδιαστικά και δυο μέρες μετά από την Σύνοδο της Κορυφής στη Βάρνα συνεδρίασε στην Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά από τη συνεδρίαση που είχε διάρκεια 4,5 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να είναι ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με τον θύλακα της Εφρίν, ωστόσο, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα