Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φλαμπουράρης: Ήρθε η ώρα να γίνουν μεγάλα έργα στη Βόρεια Ελλάδα

Φλαμπουράρης: Ήρθε η ώρα να γίνουν μεγάλα έργα στη Βόρεια Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Φλαμπουράρης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία,

Έχει έρθει η ώρα τα μεγάλα έργα να αντικαταστήσουν τα μεγάλα λόγια, που τα σκόρπισε ο Βαρδάρης στο παρελθόν όχι λίγες φορές, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Φλαπουράρης αναφέρθηκε στην έννοια του «Νέου Τοπίου», το οποίο «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αυτονόητη νέα ολιστική αρχιτεκτονική, να δούμε δηλαδή τη χώρα ολόκληρη ως μία ενιαία πόλη με συνέργειες δράσεων, λειτουργιών και ανθρώπων».

«Στο Νέο Τοπίο οι οδικοί άξονες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι σιδηρόδρομοι διασυνδέονται κατά τρόπο λειτουργικό και εξυπηρετούν όλες τις δραστηριότητες, παραγωγικές ή μη. ΄Όπως και οι υποδομές και τα λεγόμενα μεγάλα έργα. Τίποτα δεν απορρίπτεται» είπε.

Οι ενέργειες που αναδεικνύουν το νέο μοντέλο, εξήγησε, αφορούν την αναβάθμιση των ιστορικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η αξιοποίηση διατηρητέων κτηρίων και ελεύθερων χώρων, η καθιέρωση της λεγόμενης κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, η προστασία και αξιοποίηση δασών και ποταμών και γενικότερα των φυσικών πόρων.

«Σήμερα πλέον η περιβαλλοντική ατζέντα είναι αυτονόητο και αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς πολιτικής, επιστημονικής και της οικονομικής ατζέντας και πλήθος οργανισμών μελετούν εξειδικευμένα το περιβάλλον και τις μεθόδους προστασίας του» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα