Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένσταση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών για την απόρριψη αποφυλάκισης

Ένσταση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών για την απόρριψη αποφυλάκισης

Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο νεο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μερα στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 οι συνήγοροί τους.

Οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αν η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.

Το χθεσινό αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Δηλώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

«Εγώ δεν είμαι υπεράνω του νόμου στην Τουρκία. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση της τουρκικής δικαιοσύνης» τόνισε και συνέδεσε έμμεσα το θέμα των της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το θέμα της μη παράδοσης των 8 Τούρκων στην Τουρκία.

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία των οικογενειών με τους δύο κρατούμενους, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το επισκεπτήριο στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σχετικά άρθρα