Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο υπουργός των απολύσεων θέλει να κρυφτεί, αλλά η βιασύνη δεν τον αφήνει”

“Ο υπουργός των απολύσεων θέλει να κρυφτεί, αλλά η βιασύνη δεν τον αφήνει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Γεροβασίλη,

Σφοδρά πυρά κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη –o υπουργός των απολύσεων όπως τον αποκαλεί εξαπέλυσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή τα σχόλια του προέδρου της ΝΔ ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία επιλογής γραμματέων των υπουργείων.

«Ποια διαδικασία δεν αναγνωρίζει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία; Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της επιλογής Γραμματέων των Υπουργείων με διαφανείς διαδικασίες και ανοιχτή, δημόσια προκήρυξη. Δεν αναγνωρίζει, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία το δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου και πολίτη να διεκδικεί μια υψηλόβαθμη θέση στο Δημόσιο χωρίς να είναι κουμπάρος, κολλητός ή μέλος του Μητρώου Στελεχών της», τόνισε σε ανακοίνωση το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Και συνέχισε: «Δεν αναγνωρίζει η Νέα Δημοκρατία την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα, που τερματίζει οριστικά το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος. Γιατί, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αποχωριστεί τον κομματικό της στρατό. Στη ΝΔ χρησιμοποιούν μάλιστα και μαθηματικά της «αριστείας και της κοπτοραπτικής» για να αποκαλύψουν υποτιθέμενη διόγκωση του Κράτους».

Όπως σημείωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα επίσημα στοιχεία της απογραφής διαψεύδουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα και για αυτό, άλλωστε, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια;», αναρωτήθηκε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Θέλει ο ‘’υπουργός των απολύσεων να κρυφτεί’’, αλλά η βιασύνη δεν τον αφήνει. Δεν υπάρχουν σχόλια», κατέληξε η ανακοίνωση.

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με την κατηγορία ότι προχωρήσει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς προκειμένου να βολέψει συγγενείς και φίλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κομματικό στρατό μέσα στον κρατικό μηχανισμό, καταστρατηγώντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και βάζοντας κάθε σκέψη για αξιολόγηση στην “κατάψυξη”.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει στην δήλωσή του:

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους.

Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Μόνον την τελευταία τριετία, η Κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Δεν κάνει, όμως, μόνον αυτό η Κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου.

Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι.

Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν.

Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα