Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δρίτσας: Η Επιτροπή για τη Novartis δεν προαναγγέλλει αθώους και δεν κατασκευάζει ενόχους

Δρίτσας: Η Επιτροπή για τη Novartis δεν προαναγγέλλει αθώους και δεν κατασκευάζει ενόχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θοδωρής Δρίτσας, Μάριος Σαλμάς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Τη συνέχιση του έργου της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis, με υπευθυνότητα μέχρι την έκδοση τελικού πορίσματος, τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι διαμαρτύρεται έντονα για τις επιστολές που απέστειλαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίες, όπως είπε, ανέφεραν απαράδεκτες ύβρεις και ειρωνείες.

Η δήλωση αυτή έρχεται, όπως τονίζεται, για την αποκατάσταση της πραγματικότητα και υπεράσπισης του κύρους της Επιτροπής και της αξιοπρέπειας των μελών της.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νόμιμη υποχρέωση της Επιτροπής να ερευνήσει την αρμοδιότητα η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

«Χλευαστικά σχόλια σε βάρος του κύρους της Επιτροπής μόνο ανεπίτρεπτη πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Πολύ περισσότερο οι απαράδεκτες ύβρεις που διατυπώθηκαν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής τονίζει η κλήση των εννέα (ο κ. Βενιζέλος παρέστη) είναι υποχρεωτική και δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής.

«Για το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο εκλήθη και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε αποστείλει ήδη δυο επιστολές προς την Επιτροπή με τις οποίες διατύπωνε τις ενστάσεις του ακόμα και για την νομιμότητα της συγκρότησης της Επιτροπής.

Η Επιτροπή δηλαδή άκουσε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να εκθέτει εκτενώς ενώπιόν της τη δική του άποψη επί της νομιμότητας και επομένως επί της αρμοδιότητας. Γιατί λοιπόν η Επιτροπή δεν θα όφειλε να ακούσει και τους υπόλοιπους εννέα;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για μια ακόμα φορά σημειώνει ο κ. Δρίτσας, «θεωρώ αναγκαίο να τονίσω ότι η Επιτροπή σέβεται απολύτως τη θέση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου στον Προανακριτικό έλεγχο ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Σε αυτή τη φάση άλλωστε δεν υπάρχουν, ούτε κατηγορούμενοι, ούτε πολύ περισσότερο ένοχοι»

Επιπλέον, γίνεται αναφορά «για την κοσμιότητα με την οποία απάντησαν στην πρόσκληση οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Μάριος Σαλμάς, Ιωάννης Στουρνάρας και Γεώργιος Κουτρουμάνης σε αντίθεση με τους ανεπίτρεπτους ισχυρισμούς και τις απαράδεκτες ύβρεις ή ειρωνείες που περιείχαν οι απαντητικές επιστολές των κ.κ Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λοβέρδου και Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη».

«Για πολλοστή τέλος φορά θεωρώ αναγκαίο να βεβαιώσω τους πάντες, ότι αυτή η Επιτροπή εργάζεται με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, ώστε η υπόθεση Novartis να φτάσει στην πλήρη διερεύνηση. Δεν έχει δικαίωμα και δεν προαναγγέλλει αθώους, δεν έχει δικαίωμα και δεν κατασκευάζει ενόχους», καταλήγει ο κ. Δρίτσας.

Σχετικά άρθρα