Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Βαλκάνια, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Πάνος Καμμένος, Σκόπια, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη για το Σκοπιανό.

Μιλώντας συγκεκριμένα στον Ant1 ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς», καθώς αυτό «προϋποθέτει εκλογές».

Ερωτηθείς εάν η άρνησή του στη χρήση του όρου «Μακεδονία» μπορεί να σημάνει την αποχώρηση του κόμματός του από την συγκυβέρνηση απάντησε ότι η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στην βάση συγκεκριμένων όρων και στόχων.

«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στην Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και την συμφωνία της Ν.Δ., τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε κι εμείς και ο κ. Τσίπρας».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο ίδιος είναι που χαράσσει την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αν και χαρακτήρισε «άριστη» τη συνεργασία του με τον κ. Κουβέλη.

«Την πολιτική του Υπ. Εθνικής Άμυνας την χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα» είπε.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η «παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχει αποτέλεσμα και οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα».

Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν και επιφυλάξεις «διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά άρθρα