Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια»

«Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αδριανούπολη, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φυλακές,

Ξεκάθαρο μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία έστειλε τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου Κορυφής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στα σύνορα στον Εβρο και εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη που επικαλείται η «Καθημερινή», στην εικοσάλεπτη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο:

«Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

Την άμεση αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε από την Τουρκία, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τη λήξη της συνάντησης ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.

«Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Σχετικά άρθρα