Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχουν πονέσει πολύ οι Τούρκοι από την καταδίκη της ΕΕ – Ο Ομέρ Τσελίκ κάνει εξωτερική πολιτική με fake news

Έχουν πονέσει πολύ οι Τούρκοι από την καταδίκη της ΕΕ – Ο Ομέρ Τσελίκ κάνει εξωτερική πολιτική με fake news

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε την Παρασκευή την ιστορική καταδίκη της χώρας του από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «απαράδεκτη».

Ο Ομέρ Τσελίκ έγραψε στο Twitter:

«Εμείς θεωρούμε τη Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας-ΕΕ στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα ως μια σημαντική ευκαιρία για να προωθήσουμε τις σχέσεις μας. Αναμένουμε την ίδια θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από την ΕΕ.

»Ωστόσο, όταν η [σ.σ. ευρωπαϊκή] αλληλεγγύη [σ.σ. προς την Ελλάδα και την Κύπρο] υπερισχύει της νομιμότητας και της ισότητας, τότε κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για νομιμότητα. Η αλληλεγγύη έχει νόημα μόνο όταν είναι νόμιμη.

»Είναι τόσο ατυχές ότι εκείνοι, που μας είπαν ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες ευθύνονταν για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης στο Κραν Μοντάνα για την επίλυση του Κυπριακού, έκαναν μια τέτοια δήλωση».

Ερώτημα: Υπήρξαν Ευρωπαίοι εταίροι που είπαν στους Τούρκους ότι Ελλάδα και Κύπρος φέρουν την ευθύνη για το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα; Ποιοι είναι αυτοί; Να κατονομαστούν, αλλιώς οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις (fake news) νομίζουν ότι κάνουν εξωτερική πολιτική. Πράγμα ανώριμο και ανωφελές.

«Θα πάμε στη Βάρνα με ειλικρινή, καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κατανόηση. Ελπίζουμε να δούμε από την πλευρά της ΕΕ την ίδια προσέγγιση στη Βάρνα» κατέληξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σχετικά άρθρα