Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Τσίπρα στα Σκόπια: «Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς λύση» – Τι είπαν με Κοτζιά στο Μαξίμου

Τελεσίγραφο Τσίπρα στα Σκόπια: «Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς λύση» – Τι είπαν με Κοτζιά στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τετ α τετ είχαν το Σάββατο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ στον απόηχο και του χθεσινού ταξιδιού του στα Σκόπια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση έγινε σε καλό κλίμα αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία.

Μεγάλο εμπόδιο όπως όλα δείχνουν παραμένει το Σύνταγμα, για το οποίο ελληνική πλευρά συνεχίζει να κρατά αποφασιστική στάση, καθώς διαμηνύει ότι χωρίς αναθεώρηση είναι αδύνατον να υπάρξει συμφωνία.

Το πρόβλημα για τον Ζάεφ είναι η συνταγματική αναθεώρηση, καθώς δεν είναι πρακτικά εύκολο να συγκεντρώσει τα 2/3 της Βουλής του που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν καλή γνώση διαπραγματεύσεων η αναθεώρηση δεν πρέπει να αφορά μόνο την ονομασία αλλά και διατάξεις του Συντάγματος που μπορεί να υπονοούν αλυτρωτισμό.

Πάντως, χθες ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες έστειλε σαφές μήνυμα για τις προθέσεις της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, τονίζοντας πως «δεν είναι υπαρξιακό για εμάς. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς λύση».

Σχετικά άρθρα