Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καμμένος «τρολάρει» τους Τούρκους: «Καλορίζικο το γεωτρύπανό σας»

Ο Καμμένος «τρολάρει» τους Τούρκους: «Καλορίζικο το γεωτρύπανό σας»

«Καλορίζικο το γεωτρύπανο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας», είπε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στην γείτονα χώρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα για την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ξεκινά γεωτρήσεις δήλωσε:

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα.

»Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α».

Για την υπόθεση των 2 στρατιωτικών μίλησε για δικαίωση για το ότι από την αρχή μιλά για ομηρία:

«Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περί ομηρίας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι.

»Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι αυτό και μίλησα για ομήρους».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για δήθεν εντοπισμό στρατιωτικών σχεδίων στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος ανέφερε:

«Τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του Έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα».

Για το περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου:

«Δεν έγινε παρενόχληση. Πράγματι εισήλθαν δυο F16. Πήραν πράγματι κλήσεις για να διακριβώσουν το ίχνος. Σηκώθηκαν τα δικά μας από την Κρήτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πάντα θα αναχαιτίζονται».

Σχετικά άρθρα