Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Χωρίς προληπτική γραμμή, τελειώνει το ΔΝΤ στην Ευρώπη

Παππάς: Χωρίς προληπτική γραμμή, τελειώνει το ΔΝΤ στην Ευρώπη

«Τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη καταμαρτυρούν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος με ομαλό τρόπο» στην Ελλάδα, σημείωσε ο Ν. Παππάς μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”, την ίδια ώρα που «ανοίγει η προοπτική για να μην υπάρχει το ΔΝΤ στην Ευρώπη».

«Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το ελληνικό πρόγραμμα. Αν υπάρξει προληπτική γραμμή, το ΔΝΤ θα έχει κάποια συμμετοχή, εάν δεν υπάρξει… πέρασε και δεν ακούμπησε. Θα ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα και θα είναι σε μία υβριδική κατάσταση «περιμένουμε να δούμε εάν θα συμμετέχουμε και πόσο». Εκεί εντοπίζεται ο λόγος που πυροδοτείται αυτή η συζήτηση», είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα, θύμισε ότι «το ενδεχόμενο της προληπτικής γραμμής στήριξης ήταν αυτό που περιέγραφε ως παράδεισο η διακυβέρνηση Σαμαρά, ένας παράδεισος υποτιθέμενος. Το παράδοξο είναι ότι μία βελτίωση από την στενή, τυπική έννοια του μνημονίου, αλλά όχι μία καθαρή έξοδο, ως κατάσταση παραδείσου, όπου υποτίθεται δεν μπόρεσε να πάει η χώρα λόγω της πολιτικής αλλαγής το 2015».

«Τώρα, λένε ότι είναι μία καταστροφική κατάσταση στην οποία εμείς θα οδηγήσουμε τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια. Το μη ευμενές σενάριο της δικής μας διακυβέρνησης, ήταν αυτό που για τον εαυτό τους περιέγραφαν ως παράδεισο», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα