Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Βίτσα στην Τουρκία: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Μήνυμα Βίτσα στην Τουρκία: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Δημήτρης Βίτσας, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Μυτιλήνη, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες,

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο», ανέφερε από τη Λέσβο ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας πως «το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα»

Εξερχόμενος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το οποίο επισκέφθηκε στα πλαίσια της ενημερωτικής περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε νησιά του Αιγαίου, ο κ. Βίτσας, αναφέρθηκε και στις προσφυγικές ροές, τονίζοντας πως «η οργάνωση της δουλείας μας θα οδηγήσει στην αποσυμπίεση των νησιών με διάφορους τρόπους, αλλά και στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας των κατοίκων».

«Σε 15 μέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα αρμοδιοτήτων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και έτσι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μόριας στη Λέσβο και των Χαλκειών της Χίου», επεσήμανε ο κ. Βίτσας.

Την Παρασκευή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα επισκεφθεί τη Χίο και στη συνέχεια τη Σάμο.

Σχετικά άρθρα