Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός ελέγχου ο Λαγός παρίστανε τον «πατριώτη»-Παραλίγο ξύλο στη Βουλή (βίντεο)

Εκτός ελέγχου ο Λαγός παρίστανε τον «πατριώτη»-Παραλίγο ξύλο στη Βουλή (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Λαγός, Νίκος Ξυδάκης, Χρυσή Αυγή,

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και νεοναζιστών χρυσαυγιτών. Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας, ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Με μια εμπρηστική φρασεολογία, άρχισε να επικαλείται την επιστολή των (ανύπαρκτων) παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό.

«Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός και όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν… απασφάλισε:

«Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε εκτός εαυτού ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Εκείνη την ώρα σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα.

«Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

«Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά.

»Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

Προσωρινά διεκόπη η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές βγήκαν ομαδόν από την αίθουσα βρίζοντας χυδαία.

Βούτσης: Πρότεινε να αποβληθεί όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Αφού επαναλήφθηκε η συνεδρίαση μετά το πρωτοφανές περιστατικό με τις ύβρεις των Χρυσαυγιτών κατά όλων των βουλευτών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης της χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

«Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου.

»Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις.

»Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει για τις αναφορές που έγιναν.

»Να συγκληθεί ξανά η επιτροπή δεοντολογίας. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι εάν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λογο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Διαβάστε εδώ για να σας λυθούν απορίες: Διπλό παιχνίδι των Ρώσων με τη Μακεδονία – Οι ρωσόφιλοι στην υπηρεσία του πανσλαβισμού

Άλλο επεισόδιο: Σύζυγος χρυσαυγίτη καθύβρισε μουσουλμάνο βουλευτή

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής.

«Έγινε ένα επεισόδιο από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατά το χειρότερο τρόπο το βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις.

»Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία, δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της χρυσής Αυγής.

»Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγγνώμη.

»Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο απο την ασυλία, τι θα συμβεί έξω από δω εάν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω».

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο στη Βουλή:

Σχετικά άρθρα