Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν επιβεβαιώνεται η μεταγωγή των Ελλήνων αξιωματικών στο δικαστήριο

Δεν επιβεβαιώνεται η μεταγωγή των Ελλήνων αξιωματικών στο δικαστήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αδριανούπολη, Δημήτρης Κουκλατζής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Φυλακές,

«Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πληροφορία για μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγούνταν σήμερα Τρίτη στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στους δύο Έλληνες δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα από την Ανδραβίδα, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο θέμα των δύο στρατιωτικών, είμαστε πολύ υποστηρικτικοί στην προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα για τη διατήρηση της επικοινωνίας με την Τουρκία και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί ταχέως», ανέφερε σχετικά ο Τζέφρι Πάιατ.

Κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες κράτη-μέλη της Ε.Ε. εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον υπ. Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για την υπόθεση.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα