Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική παρέμβαση για τους Μητρετώδη-Κούκλατζη – Τι δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ

Αμερικανική παρέμβαση για τους Μητρετώδη-Κούκλατζη – Τι δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αμερικανική Πρεσβεία, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Μετά την Άνγκελα Μερκελ και οι ΗΠΑ δείχνουν το τελευταίο διάστημα να παρεμβαίνουν ανοιχτά για το θέμα της σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, από την Αδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018», τόνισε:

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών.

»Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές Αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης.

Στο μεταξύ, τα μέλη κράτη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους.

»Όπως ξέρετε, ήδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν.

»Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Σχετικά άρθρα